image
image
image
* * *
image image image

zrada web stranica – web dizajn

Cilj internet stranica!

Za svaku ozbiljnu djelatnost vrlo važno je da ima vlastitu web stranicu. Web stranice postale su potreba u svakodnevnom životu, bio on poslovan ili privatan. Internet je zauzeo najveći dio medija koji koristimo isključivo za informiranje i zabavu. Iz godine u godinu sve je veći broj registriranih domena i web stranica različitog dizajna, tematike, sadržaja … Iznenađuju nas nove ideje, aplikacije i programi. Oni su kreativni i nameću se nekim novim standardima, modernijim i prihvatljivijim društvu. Tako je danas popularna izrada web stranica u CMSu. Nekada je poznavanje html-a bio standard za web dizajn no vremena se mjenjaju. Iako je ostao baza i podloga za izradu predložaka i tema koje se mogu pronaći na internetu, nije nužno znanje html-a da bi ste napravili jednostavnu stranicu u Joomli kroz neki gotovi predložak. Iz tog razloga izrada web stranica u Joomli danas je najpopularnija u svijetu (Neke od joomla portala: Harvard, McDonalds, CNN... itd). Podaci govore kako je više od 60 milijuna web stranica napravljeno baš na ovoj platformi.

Web dizajn je specifičan posao koji se prilagođava prvenstveno zahtjevima klijenata. U ovaj posao ubraja se održavanje i izrada web stranica, uključujući grafiku (slike i bannere), medie (video), te programe i aplikacije potrebne za normalan rad stranice. Za izradu uspješne i kvalitetne internet stranice važno je imati podršku u grafičkom dizajnu i programiranju. Većina dizajnera specijalizirana je za samo jedan dio posla tako da su timski rad i usklađenost od velike važnosti za svaki projekat koji je u fazi izrade ili održavanja. Bitno je imati točno utvrđene ciljeve i postavljene zadatke o kojima u konačnici ovisi i cijena internet stranice. Dokumentaciju koja je potrebna da bi se odradila izrada web stranica dostavljate vi kao klijent. Kada smo spomenuli dokumentaciju mislimo na tekstove, slike i druge materijale koji će biti vidljivi na vašoj stranici. Pri svakoj izradi stranice naš web dizajner sa klijentom prolazi nekoliko faza tj. procesa kako bi izrada web stranica bila što manje komplicirana i na kraju dovoljno kvalitetna da opravda svoju cijenu i zahtijeve klijenta.

Web dizajn se najčešće sastoji od sljedečih faza izrade:

U prvoj fazi radi se analiza vašeg poslovanja kroz koju saznajemo precizne aktivnosti kojima se firma bavi. Ovo je jako važno jer na osnovu povratnih informacija izrađuje se prijedlog dizajna, odabire se paket web stranice i eventualno njegovih nadogradnji.

Druga faza zahtijeva izradu prijedloga stranice koji se zatim šalje klijentu na pregled. Ovisno dali se bavite turizmom, ugostiteljstvom, dali ste udruga, portal ili marketinška agencija za Vas se odrađuje prilagođena stranica specifična za vašu branšu koja zadovoljava sve uvijete poslovanja na visokom nivou.

Treća faza je sama realizacija i web dizajn stranice koji uključuje svu unaprijed dogovorenu dokumentaciju i ostale materijale. Ovo je ujedno i završna faza izrade web stranica. Ako je klijent zadovoljan prepušta mu se stranica i ona može ići online.

Također je jako bitno da odabrete željeni naziv www domene i registrirate svoju domenu, registracija domene i hosting uključen je u naše pakete za prvu godinu korištenja, a poslije toga se plača na godišnjoj razini.

Cijena internet stranice van naših web paketa u konačnici ovisit će i o tome dali želite dodatne usluge kao što su seo optimizacija, održavanje i podrška stranice izvan okvira podrške koju će vam svaki dizajner dati, samo ovisno koliko sati i na kojoj razini (dnevna, tjedna, mjesečna, godišnja).