image
image
image
* * *
image image image

Snimanje i fotografiranje


Zašto su kvalitetne fotografije ili video snimke bitne ?

Ako netko traži neko poduzeće ili traži apartman za godišnji odmor svoju potragu gotovo sigurno će započeti na internetu. Ukoliko prodajete kuću ili iznajmljujete apartman odnosno ako se radi o prezentaciji vaše firme, sigurno vas zanima kako privući pažnju potencijalnog kupca / gosta.  U marketingu se zna da je prvih nekoliko sekundi najvažnije. Ako u tih nekoliko sekundi uspijemo zainteresirati kupca, napravili smo mnogo. No kako to učiniti? Da li možda nekim lijepim riječima ili opisom…? Ili možda niskom cijenom?

Prema jednom istraživanju ono što potencijalni klijenti najviše gledaju jesu – fotografije. Čak 60% osoba najviše gleda fotografije i video snimke dok su razni opisi i komentari znatno manje zanimljivi.

Fotografija je ono što osoba najprije zapazi. Lijepa i privlačna fotografija potiče daljnji interes i osoba će se duže zadržati na tom oglasu, dok s druge strane loša fotografija može imati sasvim suprotan učinak. Tamne, loše eksponirane i tehnički manjkave fotografije teško da mogu ikoga privući.

Npr. Trogir (a možemo reći i cijeli jadran)  je poznat po veoma kvalitetnoj turističkoj ponudi gdje dobar dio nje čine lijepi apartmani i prekrasne kuće za odmor sa bazenima. No oglasi na internetu u kojima se prezentiraju ti isti objekti često puta bivaju predstavljeni nekvalitetnima fotografijama.  Možemo reći da u tim slučajevima kvaliteta slike ne prati kvalitetu samog objekta. Kada fotografije žele postaviti na neku web stranicu, ljudi obično slikanje apartmana ili kuće sami odrade, no vidjeli smo zašto bi taj posao bilo poželjno prepustiti onima koji će to obaviti na profesionalniji način.

Profesionalne slike kuće (apartmana) ili  koju prodajemo odnosno prezentiramo, ili iznajmljujemo turistima, prvi su korak da u tome imamo više uspjeha.